فارس نوشت: روزنامه فرانسوی «فیگارو» در گزارشی به قلم ایزابل لاسر حول سفر «بان کی مون» دبیرکل سازمان ملل متحد به تهران برای شرکت در شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد نوشت: دبیرکل سازمان ملل در شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد که طی روزهای پنجشنبه و جمعه در ایران برگزار میشود، شرکت دارد.
این روزنامه فرانسوی در ادامه گزارش خود با اشاره به قرار داده شدن لاشه خودروهای دانشمندان هستهای ترور شده در ایران از سال 2010 به همراه عکس این شهدا در جلوی درب ورودی محل برگزاری اجلاس افزود: این نشانه نمیتواند بیش از این شفاف و واضح باشد.
ایران تمایل خود برای استفاده از این اجلاس به منظور شکست انزوای بینالمللی خود را که به دلیل ادامه برنامه هستهای این کشور برایش به وجود آمده، پنهان نمیکند.
جمهوری اسلامی ایران همزمان با وجود تهدید حمله اسرائیل، تحریمهای اقتصادی و تشدید حضور نظامی آمریکا در خلیج [فارس]، در تلاش است از فرصت برگزاری اجلاس سران جنبش عدم تعهد برای همسو کردن بخشی از غیرمتعهدها با ایران در خصوص برنامه هستهای خود بهره گیرد.
فیگارو در ادامه گزارش خود نوشت: جنبش عدم تعهد نخستین بار در بحبوحه جنگ سرد در سال 1961 از سوی کشورهایی که میخواستند استقلال خود را مقابل دو جبهه آمریکا و شوروی حفظ کنند، در بلگراد تأسیس شد.
این جنبش امروز متشکل از حدود یکصد کشور است و به همین دلیل است که دبیرکل سازمان ملل متحد در اجلاس مربوط به آن شرکت میکند.
این روزنامه فرانسوی در ادامه خاطرنشان کرد: آمریکا و اسرائیل حضور بان کی مون در اجلاس تهران را مورد انتقاد قرار دادهاند زیرا معتقدند که حضور وی به نفع کشوری است که تحت تحریمهای سازمان ملل متحد قرار گرفته است.
فیگارو تأکید کرد: بان کی مون با قبول سفر به تهران، در واقع تحریم دیپلماتیک علیه ایران را شکسته است.
وزارت امور خارجه آمریکا معتقد است که این تصمیم حاوی نشانه مثبتی نیست. در اسرائیل نیز که مقامات ایرانی دائما از آن به عنوان «غده سرطانی» یاد میکنند، صداها برای بایکوت ایران، بی نتیجه بلند شده است.
دبیرکل سازمان ملل پاسخ داده که میخواهد از این گفتوگوهای دوجانبه با رهبران ایران برای تداعی درخواستهای جامعه بینالملل در خصوص برنامه هستهای ایران بهره ببرد.
این در حالیست که مقامات ایرانی نیز به نوبه خود از این اجلاس برای به تصویر کشیدن ایرانی قدرتمند استفاده خواهند کرد؛ اجلاسی که «محمد مرسی» رئیسجمهور جدید مصر و «مانموهان سینگ» نخستوزیر هند نیز در آن شرکت داشتند.
نشست غیرمتعهدها که جمهوری اسلامی ایران ریاست آن را برای مدت 3 سال بر عهده خواهد داشت، همچنین برای تهران فرصتی خواهد بود که با دادن رنگ و لعاب سیاسی و ضد غربی به جنبش عدم تعهد آن را بار دیگر به حرکت درآورد.
ایران این نشست را نمایش قدرت علیه تکبر فراگیر میداند و در بیانیه پایانی اجلاس احتمالا تحریمهای اقتصادی، فشارهای سیاسی و اقدام نظامی یکجانبه علیه اعضای جنبش عدم تعهد رد خواهد شد.
این بیانیه همچنین بر ضرروت دموکراتیزه کردن شورای امنیت سازمان ملل از طریق کاهش تأثیر و نفوذ قدرتهای بزرگ در آن و حق تمامی کشورها برای برخورداری از انرژی هستهای صلحآمیز تأکید خواهد کرد.